Skip to main content

14 June 2019

Verzeker uw glimlach met een tandzorgverzekering

Een goede verzorging van uw gebit hoeft geen betoog.

Een stralende glimlach is één van uw belangrijkste visitekaartjes. Toch schuiven heel wat mensen een tandartsbezoek op de lange baan, doordat de factuur van (gespecialiseerde) behandelingen hoog kan oplopen. De tussenkomst van de ziekenfondsen is voor deze behandelingen beperkt of onbestaande. Met een aanvullende tandzorgverzekering DKV Smile genieten u en uw kinderen op elk moment van de nodige zorgen. Wie bijvoorbeeld een jaarlijks preventief bezoek inplant bij de tandarts, geniet een terugbetaling van 80% en kan jaarlijks tot €1500 terugtrekken.

Enkele voorbeelden:
1. Tim, 12 jaar, krijgt een orthodontische behandeling met blokjes. Terwijl de behandeling ongeveer 2200 euro kost, bedraagt de tussenkomst van het ziekenfonds slechts de helft.
2. Wanneer Elke, 40 jaar, haar tandpijn laat onderzoeken blijkt dat haar kies moet getrokken worden. Om de tand te vervangen kan een skeletprothese (ongeveer 900 euro), een vaste brug met drie kronen (1950 euro) of een kroon met implantaat (ongeveer 1850 euro) gebruikt worden. Het ziekenfonds komt niet tussen in deze kosten.

Meer weten over de tandzorgverzekering? Curalia staat u bij! Neem contact op via info@curalia.be of 02/735.80.55


(Bronnen: DS, Test-Aankoop)

Gerelateerd nieuws