Heeft uw kind een brandverzekering nodig op kot?

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Gaat uw zoon of dochter dit academiejaar op kot? Dan gaan ze boeiende tijden tegemoet! Ook voor u als ouder breken spannende tijden aan. Tegelijk is dit een flinke financiële investering. U vermijdt dus liefst nog extra kosten door schade aan de studentenwoonst. Is het nodig om een aparte brandverzekering af te sluiten voor het kot van uw kind?

Huurdersaansprakelijkheid

Huurders kunnen aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade die ze aanrichten aan het gebouw. Brandschade, waterschade of schade door een ontploffing kunnen op de huurder verhaald worden. Dit geldt dus ook voor studenten die een kot huren. Zij hebben er dan ook alle belang bij om hun huurderaansprakelijkheid te verzekeren.

Aparte brandverzekering nodig?

Toch is een studentenhuurovereenkomst niet gelijk te stellen met een ‘normaal’ huurcontract. In tegenstelling tot dat laatste, zijn studentenhuurders niet verplicht om een aparte brandverzekering af te sluiten voor hun kot. Maar hoe is de huurdersaansprakelijkheid van uw kind dan gedekt?

Wel: de brandverzekering van Curalia dekt al deze huurdersaansprakelijkheid. Het is dus niet nodig om een aparte brandpolis af te sluiten.

studente

Wat met de inboedel?

Stel u voor: de dure nieuwe laptop of splinternieuwe smart-TV wordt gestolen. Komt uw brandverzekering dan tussen? Dat hangt af of u bij uw brandverzekering ook een dekking diefstal met inboedelwaarborg hebt afgesloten. Is uw eigen inboedel verzekerd tegen diefstal, dan is die van uw kind op kot ook verzekerd.

Niet zeker of uw brandverzekering wel up-to-date is voor uw kind op kot gaat? Praat erover met een raadgever uit uw regio. U kunt hier meteen een afspraak in hun agenda inboeken.

Lees hier meer over de brandverzekering van Curalia