RIZIV-statuut: houd uw evaluatie in de gaten

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Elk jaar beoordeelt het RIZIV uw situatie om uw premie van het sociaal statuut voor het vorige jaar te bepalen. Hoewel deze evaluatie gebaseerd is op gegevens uit "authentieke bronnen", kan ze onvolledig of onjuist zijn, waardoor het bedrag van uw RIZIV-premie mogelijks lager uitvalt. Voor 2023 heeft het RIZIV de resultaten van deze evaluatie nog niet meegedeeld aan de zorgverleners, maar dankzij onze ervaring weten we welke groepen apothekers (een deel van) hun premie voor 2023 dreigen te verliezen.

Wie zijn deze apothekers?

  • Apothekers die een activiteit hebben als zelfstandige(n) en geen titularis zijn
  • Apothekers werkzaam in (universitaire) ziekenhuizen
  • Apothekers gespecialiseerd in ziekenhuisfarmacie
  • Apothekers die afstuderen in 2023 en gewerkt hebben onder een studentenovereenkomst
  • Apothekers die in 2022 afstudeerden en in 2023 gebruik hebben gemaakt van de jeugdvakantieregeling

En dan zijn er nog degenen van wie de gegevens op een bepaald moment onjuist zijn geregistreerd: arbeidsongeschiktheid, zwangerschapsverlof, werken voor meerdere werkgevers, enz.

Als u zich in een van deze situaties bevindt, zult u ongetwijfeld aanvullende informatie moeten verstrekken om uw dossier voor de deadline van 31 augustus aan te vullen/corrigeren. Maar wacht niet te lang, want juli en augustus zijn niet bijzonder gunstig voor dit soort aanvragen.

Digitaal mandaat

Als u ons een digitaal mandaat hebt gegeven, vragen we u per e-mail om uw mening over de beoordeling van het RIZIV. Wij geven u een gedetailleerde uitleg om u te helpen de informatie van het RIZIV te begrijpen en te valideren.

  • Als u het er niet mee eens bent, kunt u ons aanvullende informatie geven en zullen wij uw dossier voor het RIZIV aanvullen. 
  • Als u akkoord gaat met de beoordeling, zullen wij deze goedkeuren zodat uw premie sneller wordt uitbetaald.

Uw feedback is essentieel om eventuele onnauwkeurigheden te corrigeren.

computer_2

Deel uw ervaring

Kent u zorgverleners die de procedure voor het sociaal statuut verwarrend vinden? Of die geen ondersteuning krijgen van een specialist en hun premies dreigen kwijt te raken? Deel uw positieve ervaring met onze service en laat hen de expertise van Curalia ontdekken.

Twijfelt u? Hebt u een vraag?

Vertrouw op...

  • Onze expertise en grondige kennis van de RIZIV-procedures, waardoor we snel fouten kunnen opsporen en u doeltreffende oplossingen kunnen bieden.
  • Onze persoonlijke begeleiding: wij bieden u persoonlijke ondersteuning en zorgen ervoor dat alle administratieve procedures correct worden uitgevoerd.

Ook deze zomer staat het Curalia-team voor u klaar! U kunt op ons rekenen om al uw vragen te beantwoorden en uw dossier te beheren.

Uw gemoedsrust en tevredenheid zijn onze prioriteiten: uw situatie wordt op de voet gevolgd en u krijgt tijdig de informatie en het advies dat u nodig hebt.

Als u dat nog niet hebt gedaan, geef ons dan een mandaat zodat we uw dossier kunnen opvolgen en met u kunnen bespreken welke stappen u moet ondernemen om de premie te krijgen waarop u recht hebt.