Skip to main content

14 June 2019

Waarom een ‘Staycation’ een goed idee is!

U staat er wellicht niet bij stil, maar ook in eigen land zijn er genoeg plekken waar u op vakantie kunt gaan.

Een ‘staycation’ noemt men dat. Wat dacht u er bijvoorbeeld van om eens naar de Oostkantons af te reizen, om de Antwerpse Kempen te bezoeken of de Belgische Ardennen te herontdekken? Nog niet overtuigd? Ontdek hier waarom een vakantie in eigen land altijd een goed idee is...


1.    No stress!
Herinnert u zich het artikel op onze website over ‘5 tips om uw bagage slim in te pakken?’ Die kunt u tegenwoordig overboord gooien! Bij een 'staycation' bent u niet aan beperkingen van een vliegreis gebonden en kunt u dus zoveel mee doen als u wilt. Geloof ons, dat bespaart u een hoop stress en frustraties. 
2.    Spend more money!
U hoort het goed: doordat u in eigen land vertoeft, zult u heel wat minder geld uitgeven aan vervoerskosten. Resultaat? U kunt meer geld uitgeven aan leuke dingen! Of gewoon besparen. Dat is ook een optie.
3.    U bent vrijer
Omdat u niet gebonden bent aan een reisschema of planning, kunt u lekker doen waar u zin in hebt. Aangezien u nooit ver van huis bent, bent u van dag tot dag vrij om te doen wat u wilt. Misschien kunt u op deze manier wel beter ontstressen dan in het buitenland!
4.    Get to know!
Wellicht één van de beste redenen om in België op reis te gaan is simpelweg omdat u ons land niet helemaal kent. Wedden dat er pareltjes te vinden zijn waar u zelf geen weet van had? Hebt u ooit al eens het kasteel van Seneffe in Charleroi bezocht? Of de Grotten van Han? Of misschien kunt u wel eens in het Hallerbos, ook wel ‘Blue Forest genoemd’, nabij Brussel rondwandelen. U kende het niet? Dat bedoelen we net!
5.    Makkelijk sociaal contact!
Hiermee willen we niet zeggen dat u in het buitenland geen nieuwe mensen kunt leren kennen –allesbehalve-, maar als u het tijdens het jaar erg druk hebt, kan het wel eens leuk zijn om heel wat bekende gezichten tijdens uw vakantie terug te zien. Zo kunt u erg gemakkelijk sociale contacten opzoeken tijdens een 'Staycation'. Lekker met vrienden barbecueën ’s avonds of met familie afspreken overdag? Geen probleem, u bent altijd dichtbij!
 

Gerelateerd nieuws