Skip to main content

28 August 2020

MyCuralia: uw persoonlijk en professioneel platform

Digitale evoluties staan niet stil en de Covid-19 pandemie heeft deze ontwikkelingen versneld. Om u beter van dienst te zijn, lanceert Curalia vandaag MyCuralia 2.0: een digitaal platform waar u naast nieuwsberichten uit de wereld van de zorgverleners al uw Curalia-gegevens in enkele klikken kunt raadplegen. Dat omvat onder andere uw persoonsgegevens, uw contracten en documenten.

Wat is MyCuralia precies?

MyCuralia is een digitaal platform die zorgverleners in hun dagelijkse professionele en persoonlijke leven ondersteunt met allerhande tools. Het platform biedt functionaliteiten op twee niveaus:

NIVEAU 1: Professioneel en dagelijks

Op een eerste niveau bevinden zich algemene functionaliteiten die iedereen kan gebruiken, ook niet-leden van Curalia. Na een eenvoudige inschrijving op de MyCuralia website krijgt u zo toegang tot:

• Dagelijkse nieuwsberichten uit de wereld van de zorgverleners
• De geneesmiddelendatabank CuraBase waar u als apotheker gemakkelijk informatie over elk geneesmiddel kunt terugvinden
• Berekeningsmodules die u helpen met het optimaliseren van uw pensioen...
• Websites voor pas afgestudeerde zorgverleners (waaronder www.ikbenapotheker.be)

NIVEAU 2: Persoonlijk en beveiligd

Enkel leden van Curalia (personen met minstens één contract bij Curalia) hebben toegang tot het tweede niveau. Mits een identificatie met eID vindt u hier alle gegevens uit uw Curalia-dossier terug, waaronder:

Klantgegevens: dit zijn gegevens die door u aan Curalia werden meegedeeld en beantwoorden aan de gegevens in onze database.

• Contracten: Al uw pensioen- en verzekeringscontracten kunnen bekeken en gedownload worden op MyCuralia. Zo kunt u bijvoorbeeld het bedrag van de door u, door uw vennootschap of door het RIZIV betaalde premies in 2019 en 2020, zien.

• Documenten: Wanneer u uw belastingaangifte invult, hoeft u niet langer te wachten om een duplicaat van uw fiscale attesten te krijgen: het is beschikbaar in de rubriek Documenten van MyCuralia, net als de jaarlijkse bijvoegsels.

Hoe krijg ik toegang tot MyCuralia?

Alle leden van Curalia waarvan een e-mailadres in hun dossier genoteerd staat, hebben reeds een uitnodigingsmail ontvangen om zich te registreren op MyCuralia. Na een korte identificatie met eID krijgen zij ook toegang tot het 2e niveau (persoonlijk en beveiligd).

Indien u geen lid bent van Curalia, kunt u zich ook gewoon registreren op MyCuralia. U hebt dan enkel toegang tot het eerste niveau (zie hierboven).

Surf snel naar my.curalia.be om u te registreren of check uw mailbox als u lid bent! (kijk ook in uw spam- of reclamefolder)

Ga naar MyCuralia

Gerelateerd nieuws