Skip to main content

Schuldsaldoverzekering

Een hypothecaire lening aangaan is iets wat veel gezinnen doen. Maar stel dat u of uw partner vroegtijdig overlijdt? Hoe gaat u het nog niet terugbetaalde bedrag van de lening af betalen? Bescherm uw partner of uw erfgenamen met een schuldsaldoverzekering zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de terugbetaling van de lening.

Wat is de schuldsaldoverzekering nu precies?

Deze verzekering garandeert de betaling van een degressief kapitaal bij overlijden van de verzekerde vóór het einde van het contract. Zij dekt in het algemeen de terugbetaling van een hypothecaire of beroepsmatige lening. Zij biedt aan uw naaste familieleden een maximum aan zekerheid. Bij veel bankinstellingen is dit verplicht. Laat u echter niet misleiden: het is niet omdat een bank u een lening toekent dat u ook de schuldsaldoverzekering bij hen moet onderschrijven. Vergelijk de premies! 

Welke voordelen biedt Curalia u aan?

Curalia biedt u een zeer voordelig tarief aan dat afhankelijk is:

  • van uw leeftijd

  • van de intrestvoet en de looptijd van uw lening

  • van het feit al dan niet roker te zijn

U zal versteld staan van het verschil.

Ook al is het niet zo eenvoudig uw eigen overlijden voor te bereiden, toch is het van groot belang een financiële zekerheid te garanderen aan uw naaste familieleden als u zelf nog geen kapitaal heeft opgebouwd. Een schuldsaldoverzekering is een goede verzekering en, onder bepaalde voorwaarden, kan het gewaarborgde kapitaal zelfs vrijgesteld worden van successierechten.

Aanvraag premieberekening