Skip to main content

Rechtsbijstand

Uw vijfjarige zoon krast in de carrosserie van het voertuig van uw buurman? Uw hond valt plotseling een voorbijganger aan? Een ongeval is snel gebeurd! Daarom is het cruciaal om jezelf te verzekeren.

De meeste Belgen zijn verzekerd voor hun burgerlijke aansprakelijkheid in hun privéleven indien zij schade toebrengen aan een derde partij. Beeld u nu in dat u zelf het slachtoffer bent? Uw BA verzekering zal hier niet kunnen tussenkomen. In dergelijke situaties komt de verzekering rechtsbijstand privé leven goed van pas.
« Rechtsbijstand » ! Het eerste waar je hierbij aan denkt, is een advocaat in een zwarte toga die uw belangen in de rechtbank verdedigt. En toch is deze verzekering veel uitgebreider dan dat: Door deze polis te onderschrijven, kan uw verzekeraar tal van andere diensten  verlenen, zoals het verstrekken van juridisch advies over een specifieke situatie, het zoeken naar een minnelijke schikking in geval van een conflict, het inschakelen van een expert om uw schade te beoordelen en het inlichten van de aansprakelijke derde partij...