Skip to main content

Individuele Levensverzekering

De individuele levensverzekering is, samen met het aanvullend pensioen, een uitstekende manier om uw pensioenkapitaal op te bouwen of om uw dierbaren te beschermen tegen de financiële gevolgen van uw eventuele vroegtijdig overlijden. De individuele levensverzekering van Curalia combineert rendabiliteit met flexibiliteit en zekerheid.

De verzekering is ook fiscaal voordelig: u kan genieten van een fiscaal voordeel van 30% (inkomen 2020) van het gestorte bedrag.
Het maximaal aftrekbaar bedrag in 2020 is € 2.390.

CuraNova

Curalia biedt u de mogelijkheid aan om uw RIZIV-tussenkomst op een verzekeringscontract te storten: het CuraNova contract.

CuraNova combineert de garantie van een verzekeringscontract met flexibiliteit van de rentevoet die jaarlijks herzienbaar is en rendement. In 2020 is de rentevoet op dit CuraNova contract 1,00% netto. Hier kan aan het eind van het jaar eventueel een winstdeelname, een herverdeling van de winst van de vereniging aan toegevoegd worden. Deze winstdeelname is niet gegarandeerd en jaarlijks herzienbaar. Curalia is noch wettelijk noch contractueel verplicht om over te gaan tot winstdeelname en het recht op winstdeelname bij een individuele overeenkomst afhangt van de discretionaire bevoegdheid van Curalia.